28 Şubat 2012 Salı

Uzuuuuun bir yazı olacak

Buralarda yokken neler oldu neler...
Hayatımda geçirdiğim en soğuk kışı geçirirken Nehir çok ağır bir hastalık geçirdi, bir tür zatürre imiş genelde kreşe-okula başlayan çocuklarda görülürmüş.
Bu hastalık esnasında buhar kullanmaya başladık. Bu Nehir'i çok rahatlattı. Öksürüğün ilerleyip daha ciddi problemlere sebep olmasını engellemiş olduk, en azından şimdilik...hala öksürük az da olsa devam ediyor, yapıştı yakamıza.
Biz öksürükle boğuşurken Nehir'in yanağında ufak bir sivilce çıktı, önceleri sinek ısırığı sandık ama bu soğukta sineğin ne işi var diye düşünmemiz uzun sürmedi çünkü sivilce dediğimiz şey dev bir boyuta ulaştı ve iltihaplandı...
Doktara gittik ve bize endişelenecek birşey olmadığını bunun uçuk(herpes simplex) olduğunu söyledi...
aman allahım ne kötü günlerdi, hergün eve geldiğimde kızımın yanağını kaplayan bu görüntüyü görmek beni mahvediyordu ve bu lezyon gittikçe buyuyordu. O akşam eve geldiğimde daha da büyüyen yarayı görünce apar topar Nehir'i hastaneye acile götürdük yanağındaki ŞEY'e IMPETIGO teşhisi kondu. Bunu okuyunca internette arama yapacak olanlarınıza tavsiyem sakın aramayın. Biz o akşam yıkıldık. Nehir'in yüzü bu hale mi gelecek diye.....
Sabah apar ilk teşhisi koyan doktara(dermatolog) tekrar gittik teşhisini yineledi(herpes simplex) ve tedaviye ek bir şurup verdi.
Şimdi durumu daha iyi yanağında hafif bir kırmızılık var. Umarım iz kalmaz....
Kızımın hakkını da vereyim çok kaşınmasına rağmen yarasını hiç kaşımadı, kaşıması gerektiğinde de içerden kaşıyormuş yanağını diliyle:)

İşte böyle, arada atladığım bunu da unutmadan yazmalıyım dediğim şeyleri daha sonra yazacağım. Umarım ki bir daha böyle birşeyle karşılaşmayız.

İçinizi kararttıysam Nehir'in al fa be şarkısını dinleyin lütfen:)(melodisini içinizden mırıldanarak)

a be ce çee de eee fe gee yumusak gee he ııııı iiiiii ŞEEE KER LEEE MEEE NEEE:)

sevgiyle ve sağlıkla kalın:)

1 yorum:

mine dedi ki...

Çok geçmiş olsun. inşallah tamamen geçer en kısa zamanda. Öpüyorum Nehir kuzusunu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Site Meter