8 Nisan 2010 Perşembe

2 yaş göz muayenesi



Dün 2 yaş göz muayenesi için kızımla göz doktoruna gittik. Ve anladım ki bir çocuğa göz muayenesi yaptırmak deveye hendek atlatmaktan daha zormuş! bir kere önce ölçümler için hiç kıpırdamadan durması gerekiyor! ikincisi muayene sırasında doktorun bak dediği yere bakması gerekiyor! olacak şey değil...neyse ki türlü şekillere girerek doktorumuzun istediği yerlere bakmasını sağladım (başını çevirmeden bakması gerekiyormuş da)

Sonuç:




1- Nehir tüm gelen hastalara ceçmiş oosun dedi,
2- 2 yıldır yemediği şekeri 2 saatte yedi,
3- Gözlerinde hipermetrop ve astigmat olduğunu ama iki gözün derecesinin birbirine yakın olduğundan gözlük kullanmasının gerek olmadığını (0.25, 0.50) 
4- ve 1 sene sonra tekrar kontrole gitmemiz gerektiğini öğrendik.
Kısa bilgiler;
2 yaşında çocuklar mutlaka göz doktoruna götürülmeli,
Göz tembelliği genelde 3 yaş civarı anlaşılabiliyor,
Yeni doğan bebeklerde göz sulanması oluyorsa büyük ihtimalle gözyaşı kanalları tıkalı demek ve mutlaka tedavi edilmeli...
Ayrıca eğer çocuğunuz konuşuyorsa ona doktora gitmeden önce çocuk, kedi, araba, ev, çiçek, güneş resimleri gösterip isimlerini söylemesini ve siyah renkte büyük bir E harfi kesip yönünü söylemesini çalışabilirsiniz, en azından bu zor muayeneyi biraz olsun kolayaştırmış olursunuz. (ne kadar çok muayene yazmışım şimdi farkettim:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Site Meter