24 Ağustos 2010 Salı

Çocuk kitabı seçmek çok ama çok ciddi bir iştir!


Nehir kitaplara çok meraklı olduğundan, ona mümkün olduğunca değişik kitaplar alıp okumaya çalışıyorum. İlk 'bez' kitabını ona anneannesi hediye etmişti. Sonrası çorap söküğü gibi geldi. Kütüphanemizde boyunun yetişebildiği raflar kızıma ait. Her akşam okumak istediği kitabı kütüphaneden seçip getirir ve bir kitabı aynı gece 6-7 defa okuduğumuz da olmuştur. Nehir' in kitap sevgisini ona bebekken aşılamaya çalıştık. Aslında anne ve baba olarak okumayı çok sevdiğimizden biraz da bizi taklit etmeyle başladı herşey... 
Umarım kitap sevgisi çoğalarak büyür.
Asıl konuya gelince;
Dün öğle arasında kızıma kitap almaya gittim. Öncelikle kitabevlerindeki çocuk kitapları bölümlerinin çok karmaşık olmasından şikayetçi olduğumu söylemek istiyorum. Seri kitapların hepsi başka yerlerde, yaş aralığı ya da yayınevi gibi bir kategorilendirme yok. Ara ki bulasın! Zaman darlığından 'Dünya Klasikleri' adı altında daha önceden hiçbir kitabını almamış olduğum bir yayınevinin 1 değil tam 3 kitabını ilk sayfalarına göz gezdirip aldım.  Akşam evde yaşayacağım şoktan habersiz mutlu mutlu ofise döndüm.
Uzatmayayım ve üşenmeden size maalesef aldığım ama bugün öğle tatlimde ilk iş olarak iade edeceğim kitaptan küçük bir paragrafı aktarayım:

Meğer .?. bu ot destesinin içindeymiş. Tatlı uykusundan uyandığında, kendini ineğin dişleri arasında buluvermiş...
.?., ineğin midesinde sağına soluna bakınmış, heryer öyle karanlıkmış ki 'burada ölüp gideceğim' diye ağlamaya başlamış...
.?.midenin içinde sıkışıyormuş. Sonunda dayanamayıp bağırmaya başlamış: Hem sıkışık, hem karanlık , yeter artııık...
İneğin karnından gelen sesleri duyan kadın, ineğin konuştuğunu sanmış. Hemen köylerindeki yaşlı bilgeye koşarak durumu anlatmış.
Yaşlı bilge merakla gelip sesi dinlemiş.''bu inek cinlenmiş, büyülenmiş, hemen kesilmesi gerek'' demiş.
Çiftliğin sahibi korkusundan hemen ineği kestirmiş. midesini de çıkararak bir ağacın altına bırakmış!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alınacak ders 
1: Yayınevini bilmediğin, tümünü incelemediğin kitabı alma!
 2: www.kipitap.com' u ve www.birdolapkitap.com' u daha sık ziyaret et!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Site Meter